Members-area

Welkom

Dank voor je aanmelding en welkom op het deel, dat alleen toegankelijk is voor leden. Hier vind je allereerst een overzicht van personen, die als gevolg van privacywetgeving niet als verzameling opgenomen mogen worden in een algemeen toegankelijke publicatie.

Hier die lijst van thans – voor zover bekend – in Nederland levende personen met de familienaam Venerius (of een variant hiervan) en enkele reeds overleden personen om terugzoeken vanuit namen te vergemakkelijken en wat extra materiaal op te nemen. De lijst is waarschijnlijk niet compleet. Aanvullingen zijn welkom. Bezwaar tegen vermelding hier kunt u per mail aan willemvenerius[at]gmail.com doorgeven. Dan wordt uw/jouw naam verwijderd. [at] = @ of apenstaartje.

De lijst

A. Venerius is geslaagd voor zijn eindexamen aan de Heyendal mavo in Kerkrade in juli 1983, zo blijkt uit een bericht in het Limburgsch Dagblad van 10 juli 1983.

A. J. Venerius, Stokkumbrink 46 7544 EC Enschede, tel. (053) 4767078

A. J. Venerius, Goolkatenweg 124 7521 BH Enschede, tel. (053) 4358961

A. Lenzen-Vienerius en kind worden genoemd in de overlijdensadvertentie van Elisabeth Schlösser, die gehuwd was met P.G. Lenzen, d.d. 20 december 1977.

Alfons Johan (Fons) Venerius, werd geboren op vrijdag 1 augustus 1941 in Boekelo, gemeente Enschede, als derde zoon van Gradus Johannes Venerius en Johanna Euphemia Smienk. Fons was in zijn jonge jaren een goede voetballer. Hij volgde te Enschede de Hogere Textielschool, maar rondde die opleiding niet af, omdat hij veel liever leraar was geworden. Huwde Cily Ketels uit Beckum en werd vader van Vincent en Antoinette Venerius. Door iedereen geroemd om zijn pedagogische begaafdheid. Werkte zijn hele leven in de textielindustrie. Is op 23 april 2005 in Boekelo overleden, 63 jaar oud.

Andreas Julius Theodoor Vienerius (roepnaam Sjuul) is geboren op 18 april 1919 en op 63-jarige leeftijd gestorven op 28 oktober 1982, wat met een bij katholieken gebruikelijke zeswekendienst werd herdacht op 11 december 1982. Hij was het tweede kind van Heinrich Julius Vienerius (1889-1969) en Gertrud Elbers en hij trouwde met Maria Elizabeth Kil (roepnaam Lisa), met wie hij één zoon had: Julius Jean, die echter maar 5 jaar oud werd. Uit de overlijdensadvertentie konden we de volgende gegevens halen: Maria Elisabeth (Lisa) Kil woonde toen in Nieuwdorp
Ook de ongehuwde A.Th. J. Vienerius woonde in Nieuwdorp
M.J.G. Vienerius woonde in Ovezande en is getrouwd met J.L.G. Kaelen, kinderen zijn Michel en Angelique
F.J.J. Vienerius is getrouwd met J. Sera, ze wonen of woonden in Ede en de kinderen zijn Janine en Jessica.
C.H.M. Vienerius is getrouwd met A. Dekker, ze wonen of woonden in Maassluis en hun kinderen heten Patrick, Alexander en Yvonne Dekker.
B.L.F. Vienerius woont of woonde in Heerlen samen met M. van Gulick en ze hebben een dochter Eva.

Anja Venerius, is geboren op 17 juni 1967, als dochter van Leo Venerius en Geertje Hendriksen. Zij is een zus van Ben, Rita en John Venerius en heeft samen met Frans Hamers een dochter Maud Hamers. Ze wonen in Kerkrade (Kaalheide).

Anneke Venerius wordt samen met Marc Venerius op internet genoemd in een opsomming van clubgenoten van de bowlingclub, waar Anneke en Marc Venerius lid van zijn.

Ans Venerius, Boekelo, kleindochter van Gerardus Johannes Venerius en Johanna Euphemia Smienk, dochter van Gerrit of Gait Venerius en Francina van de Steeg.

Antoinette Venerius, dochter van Alfons Johan (Fons) Venerius, getrouwd met Johnny Bouwman, transportondernemer in Haaksbergen. Twee kinderen.

Arina Wiegers (Venerius), geboren in 1955, waarschijnlijk in Enschede, bezocht
de RK St Antoniusschool, het Larinksticht, de Laaresschool, en de Enschedese Huishoudschool (Enschede). Meer kan ik over haar niet vertellen.

B.A. Venerius, 045 – 5418785, Van de Weijerstraat 10 6466 CT Kerkrade.

Aardappelgroothandel B.A. Venerius haalde op 25 maart 1987 het Limburgsch Dagblad met het nieuws, dat er vergevorderde plannen waren om uit te breiden door 1800 vierkante meter grond op industrieterrein De Beitel in Heerlen à zestig gulden te kopen van de gemeente. Het plan was om op deze grond een nieuwe loods met kantoren neer te zetten en ook extra personeel aan te nemen, al kon directeur Venerius nog niet zeggen, om hoeveel nieuwe werknemers het zou gaan.

Bas Venerius, zoon van Lute Venerius (1941-2009) en Roelie van der Heide.

Bea Venerius, dochter van Gerrit (Gait) Venerius, getrouwd met Herman, een neef van Olga Lowina. Ze wonen in Glanerbrug en hebben twee kinderen.

Ben Venerius uit Kerkrade haalde het examen LEAO in juli 1977. Mogelijk is hij identiek met B.A. Venerius.

Mia en Ben Vienerius-Heldens uit Kerkrade worden genoemd in de overlijdensadvertentie van Hein Heldens, d.d. 25 januari 1992.

Bernard Leonard (Ben) Venerius is geboren op 13 april 1960, als oudste zoon van Leo Venerius (1933) en Geertje Hendriksen. De officiële naam Bernard Leonard Venerius komt voor op een bidprentje. Ben woonde in Heerlen. Volgens Schoolbank.nl zat hij van 1966 – 1972 op de Koningin Julianaschool in Kerkrade. Ben was de oudste broer van Rita, John en Anja. Hij is  overleden op 4 mei 2011, zoals valt op te maken uit een overlijdensadvertentie. Ook stond dit vermeld in een kerkblad van de protestante gemeente Limburg, Drieluik.

C. G. Venerius, Zilverschoon 8, 7483 BK Haaksbergen 053-5740252

C. Krutzen-Venerius wordt genoemd in de overlijdensadvertentie van haar zwager Charles Hubert Krutzen d.d. 2 augustus 1978. C. Krutzen-Venerius was gehuwd met H. Krutzen en zij hadden op die datum drie kinderen: Monique, Ben en Karin.

Cayla Venerius uit Steenwijk, geboren op 10 mei 2000, wordt genoemd in het cluborgaan van de atletiekvereniging Start, waar te lezen staat, dat zij de 40 meter aflegde in 8.8, bij het verspringen 2,21 meter haalde, bij het hoogspringen 0,90 meter en de kogel maar liefst 4,07 meter wist te werpen.

 

Clara Maria (Clara) Venerius, is als zesde dochter van Gradus Johannes Venerius (1902) en Johanna Euphemia Smienk (1908) geboren op maandag 8 mei 1944 te Enschede. Emigreerde naar de Verenigde Staten, waar haar zus Jo al woonde. Trouwde met een marinier, maar scheidde van hem na huiselijk geweld. Trouwde opnieuw met een lieve, verzorgende man. Er werd multiple sclerose (MS) bij haar geconstateerd, waaraan zij uiteindelijk ook overleed.

Danielle Venerius (@tochweldanielle) 1987, is actief op op Twitter en volgens LinkedIn ambulant medewerker bij Jarabee. Scholen: Egbertusschool in Almelo 1962 – 1974, OSG Erasmus (havo) in Almelo, Saxion Hogeschool Enschede, bachelor sociaal werk, o.a. medewerkster horeca bij Preston Palace, pedagogisch medewerker SKE Kinderopvang, Ambulant medewerker bij Jarabee en momenteel P&O Manager direct en indirect personeel bij Infraned B.V. in Amsterdam.

Daniëlle Venerius, Neede, dochter van Johannes Franciscus Henrikus (Frans) Venerius (1949-1986) en J.G.G. (Jenny) Wentink.

Danique Venerius, dochter van Vincent Venerius.

Dewy Venerius uit Zwolle is een dochter van Willem Venerius en zijn ex Erna Knikker en een aanstormend talent in de kunst. Ze maakte o.a. de tekening voor het omslag van de roman Zielsverduistering.
Ze studeerde in juli 2018 af aan de Breitner Academie (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) in Amsterdam.

 

Dory Venerius, 1956, Almelo (missdorothea) en Nathalie Venerius vond ik gelinkt aan Veneman, Joël. Net als Guido Venerius, Jan Venerius, Johan Venerius, Nick Venerius en Nicole Venerius lijkt ze actief op www.hyves.nl School: St. Stephanus School (Almelo)
Nadere gegevens ontbreken. (Noot: Dory Venerius (Maartens) staat op SchoolBANK en zat o.a. op school in Almelo. Mogelijk is ze dus geen Venerius maar een Maartens, misschien is de man op de foto een Venerius.)

E. Venerius deed volgens het Limburgsch Dagblad van 4 juli 1989 examen aan de Middelbare Detailhandelschool te Heerlen, afdeling Aardap. Groente en Fruit.

Edith Venerius uit Enschede bezocht de Petrus en Paulusschool, de Dr. A. Plesmanschool, het Dr. Arienscollege en de Borchstede Enschede. Zij werkt sinds 1994 in een groot team met allemaal enthousiaste mensen bij Speeltuin de Wester. Sinds 2006 is zij daar ook bestuurslid. Edith ziet vroege sluitingstijden (van de horeca?) helemaal zitten. Voor 2008 had zij een heel originele nieuwjaarswens voor iedereen:
* 12 maanden gezelligheid
* 52 weken geluk
* 365 zorgeloze dagen
* 8760 uren gezondheid
* 525600 minuten mooie momenten en
* 31536000 seconden pure vreugde

Eliane Boessen-Venerius, geboren in 1967 te Heerlen, woont in Kerkrade (Registratie: familie Boessen op Graan Kerkrade), heeft een profiel op Toeto en Schoolpagina.nl noemt als haar scholen: D’r Durpel (Kerkrade), LEAO St Andreas (Heerlen). Zij behaalde op 22 mei 1978 het getuigschrift sopraan-blokfluit.

 

Elisabeth Marcellina Venerius (Elly), achter-achterkleindochter van stamvader Joannes, werd geboren als zevende en jongste dochter van Gradus Johannes Venerius en Johanna Euphemia Smienk op op donderdag 3 juni 1948 te Enschede. Woonde tien jaar samen en huwde toen met de sportieve en helaas te jong overleden Klaas Wegter, die een zeer kundige koelmonteur was. Elly werd in oktober 2010 in het zonnetje gezet wegens 50-jarig lidmaatschap van en inzet voor de BSC Unisson.

Elles Venerius vind je op friendslookup en op wiezoekje.com/elles-venerius. Het lijkt me plausibel, dat zij identiek is met Elles Venneman (Venerius), 1966, Apeldoorn, die op de Shalom school in Apeldoorn heeft gezeten. Volgens opgave van Mario Venerius (Jakarta) is Elles een zus van hem en ook van Mariëtte Venerius.

F. Vinerius nam deel aan het Limburgs jeugdkampioenschap dammen. Dit blijkt uit een wedstrijdverslag op vrijdag 24 december 1965. Het niveau bewijst, dat hij een uitstekende dammer was, al eindigde hij teleurstellend als vierde in zijn groep.

Fabienne Venerius, dochter van Vincent Venerius

Frater Venerius, weduwnaar en vroeger fanatiek fietser uit Kerkrade maar nu woonachtig in Groningen, is heel actief met maatschappijkritische blogs. Zat op de St. Calistusschool en het Sancta Maria College in Kerkrade. Volgens Facebook werd hij geboren op 24 augustus 1957, werkte hij bij ‘Werken is voor proleten!’ en heeft hij gestudeerd aan Monasterios Benedictinos Mamelis, een m.i. virtueel instituut op Facebook.

G. Vienerius uit Kerkrade is op 10 juli 1986 geslaagd voor het eindexamen MEAO te Heerlen.

Gerhardus Johannes (Gait) Venerius, oudste zoon van Gradus Johannes Venerius (1902) en Johanna Euphemia Smienk (1908), geboren op zondag 7 augustus 1932 te Lonneker. Hij woonde en werkte vrijwel zijn hele leven in Boekelo of Enschede. Als jongeman ging hij naar Zuid-Afrika om daar in de goudmijnen te werken, maar dat liep op een teleurstelling uit. Hij trouwde met de muzikale Francina (Sientje) van de Steeg uit Overdinkel, met wie hij drie dochters had: de oudste is Ans, die getrouwd is met Wim en in Boekelo woont, de tweede is Monica en de jongste is Bea. Een dochtertje Jeannette overleed in januari 1965 geheel onverwacht, drie maanden na haar geboorte. Zowel Sientje als Gait zijn reeds overleden.

Gerrit Venerius, geboren in 1967 in Almelo, bezocht de Acaciaschool in Almelo  van 1967 – 1969. Meer is van hem vooralsnog niet bekend.

Gezina Maria (Sien) Venerius,  tweede dochter van Gradus Johannes Venerius (1902) en Johanna Euphemia Smienk (1908), geboren op maandag 9 december 1929 te Enschede. Zij trouwde kort na de Tweede Wereldoorlog met de Engelse piloot Arthur Johnson en emigreerde naar Luton, Engeland, waar Arthur ging werken als chef inkoper bij de grote autofabrikant Vauxhall. Gezina werkte in het onderwijs. Ze hadden twee kinderen: Richard P. Johnson (1951) en Christina M. Johnson (1954), die vanaf de vroege jaren 70 enkele jaren in Nederland woonde en werkte, maar naar verluidt later terugkeerde naar Engeland. Gezina Maria is reeds overleden, geveld door maagkanker.

Op de foto: Gezina’s dochter Christina in de tijd, dat zij in Nederland vertoefde en tijdelijk bij haar neef Willem Venerius woonde; hier heeft zij haar achterneef Olivier Venerius op schoot.

Op 16 november 1902 werd Gradus Johannes Venerius (ook wel Gerhard Johann Venerius) geboren in Schuttorf (Duitsland), zoals ook elders op deze site te lezen valt. Enkele details en bewijsstukken acht ik evenwel meer geschikt voor dit Members-deel en daarom wordt Gradus Johannes hier nogmaals genoemd. Uit recent onderzoek blijkt, dat Gradus Johannes een zogenaamd ‘voorkind’ was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit deze Duitse geboorte-aangifte van 18 november 1902 blijkt, dat Gradus Johannes Venerius op 16 november 1902 om 2 uur ’s nachts is geboren in het ouderlijk huis van de katholieke fabrieksarbeidster Anna Maria Kamphuis, die op dat moment ongehuwd was. Hij werd bij het huwelijk van Jozeph Johannes Venerius en Johanna Maria Kamphuis geëcht, zoals blijkt uit een akte, die op https://familysearch.org te vinden is. Gradus Johannes had één volle broer, die later in Borne woonde, en één volle zus, die trouwde met Koosje Brandenburg, die in Enschede jarenlang een fietsenwinkel had. Toen de ouders van Gradus Johannes bij vonnis van de arrondissementsrechtbank in Almelo d.d. 19 februari 1913 op vordering van de vrouw gescheiden van tafel en bed verklaard waren, maar pas op 12 augustus 1935 officieel gescheiden werden verklaard, omdat hun huwelijk in de katholieke Kerk was bezegeld, kwamen er tussen 1913 en 1935 nog halfbroers en halfzussen bij, die niet anders dan mogelijk naar hun moeder de familienaam Venerius kregen, maar dus geen Venerius als vader hadden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als jongeman diende Gradus Johannes als soldaat in Nederlands Indië. Hij keerde echter te vroeg terug om aanspraak te kunnen maken op het zogenaamde Indië-pensioen. Wat betreft het wrede optreden tegen de bevolking van Nederlands Indië had hij over bepaalde gezaghebbende figuren aldaar een duidelijke mening, die in Nederland echter jarenlang taboe was en pas recent enige aandacht heeft gekregen. Hij was een goed ruiter, die precies aanvoelde hoe een bepaald paard aangepakt moest worden, zoals hij überhaupt bijzonder goed met dieren kon omgaan. Een geliefde anekdote, die hij vaak vertelde, ging over een jonge officier, die er maar niet in slaagde om zijn paard over een hindernis te laten springen, waarop opa hem toonde, hoe het wel moest. Deze gave lijkt overgeërfd te zijn op drie van zijn kleindochters: Tamara, de dochter van Ans, en Tamara en Sonja, dochters van Marie. Over opa’s terugkeer uit Indië meldt de Nieuwe Rotterdamsche Courant van maandag 30 augustus 1926, dat hij als passagier van het stoomschip Tabanan op 28 augustus 1926 vanaf de tussenstop Marseille naar Rotterdam is vertrokken. Recent hoorde ik uit betrouwbare bron, dat de terugkeer van Gradus Johannes Venerius plaatsvond op last van de militaire overheid in Nederlands Indië, nadat hij ongeschikt voor de dienst was geworden doordat hij van een paard was gevallen.

Gradus Johannes trouwde op zaterdag 28 juli 1928 in Tubbergen met Johanna Euphemia Smienk (geboren 24 maart 1908 in Albergen, overleden 16 juni 2000 in het ziekenhuis te Enschede).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de voltrekking van dit huwelijk meldt de officiële akte, dat vader Jozeph Johannes niet zijn toestemming heeft kunnen geven, omdat zijn woon- en verblijfplaats onbekend waren. Moeder Johanna Maria Kamphuis heeft te Enschede een schriftelijk bewijs van toestemming afgegeven en was kennelijk evenmin zelf aanwezig…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

… zodat niets het hoognodige huwelijk nog in de weg stond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johan en Hanna brachten naar goed katholiek gebruik (of voorschrift?) tussen 1928 en 1949 een gezin van tien kinderen voort, waar in 1950 nog een kleinkind als elfde aan geplakt werd, over wie het echtpaar de voogdij kreeg. Hanna’s tiental omvat(te): 1] Johanna Gezina (Ans, 1928, overleden?); 2] Gezina Maria (Sien, 1929, overleden te Luton, Engeland); 3] Maria Euphemia (Marie, 1931, overleden te Perth, Australië); 4] Gerhardus Johannes (Gait, 1932, overleden te Enschede); 5] Johanna Elizabeth Francisca (Jopie, 1936); 6] Hermanus Bernard (Herman, 1938); 7] Wilhelmina Cecilia (Willie 1939, overleden te Enschede); 8] Alfons Johan (Fons, 1941, overleden te Enschede); 9] Clara Maria (Clara, 1944, overleden in de VS); 10] Elisabeth Marcellina (Elly, 1948).
Om het toenemende aantal monden te voeden, werkte Gradus Johannes Venerius in zijn jonge jaren als los arbeider en als bouwvakker. De onmisbare eiwitten voor zichzelf, vrouw en kinderen wist hij dikwijls te vinden c.q. te verschalken in de bossen rond het lommerrijke Boekelo, waar het gezin zich na een verblijf in Enschede en Lonneker vestigde. Een lucratief aanbod om jachtopziener te worden, voortvloeiend uit zijn kennis van de natuur en de gewoonten en het gedrag van stropers, sloeg hij af. Naar verluidt deed hij dit tot ontsteltenis van zijn vrouw, die een geregeld leven en vaste inkomsten alleszins wist te waarderen, maar door het lot kennelijk veroordeeld was om hier haar hele leven slechts op te kunnen blijven hopen. Strikt genomen zou Gradus ook gerangschikt kunnen worden bij de Criminelen. Want hij werd op 11 februari 1942 immers door het op dat moment wettige gezag gearresteerd wegens clandestien slachten, zo blijkt uit een berichtje in Het Vaderland, jaargang 73. De kopregel luidde: “Koeien in kippenhok clandestien geslacht”. En de tekst van het artikeltje:
 “De politie in Enschede is op het spoor gekomen van een clandestiene slachterij, welke was gevestigd achter de zoutindustrie te Boekelo. Drie ingezetenen van Boekelo, G.J. Venerius, J. van Doorn en H.G. Winters, hebben daar tenminste acht koeien geslacht. De runderen werden met een bijl bewusteloos geslagen, waarna de halzen der dieren met een mes werden afgesneden. Men had getracht de sporen zorgvuldig te verwijderen, maar desondanks werden nog bloedsporen en pluisjes van koehaar gevonden.”

Ook de Arnhemse Courant van 11 februari 1942, jaargang 129 nr. 17071, brengt dit nieuws.

Dat de gevreesde Grüne Polizei al eens eerder aan het adres Welenmosweg 50 was geweest na een melding van illegale activiteiten aldaar, is slechts aan insiders bekend. De eerste koe slachtten Johan cum suis namelijk in de eigen slaapkamer! Doch de planken vloer kon het gewicht van het dier niet dragen en het viel met veel lawaai in de kruipruimte. Juist op dat moment waarschuwde een van de kinderen, dat de Grüne Polizei in aantocht was. Paniek! Vliegensvlug werd het tweepersoonsbed teruggezet en keurig opgemaakt. Naarstig speuren leverde de getipte agenten tot hun grote ergernis niks op. Het slachten in het kippenhok ging ook vrij lang goed, maar uiteindelijk waren opa en zijn kameraden toch minder fortuinlijk. Hoe de Grüne Polizei dit keer aan de informatie kwam, vermelden de krantenberichtjes niet. Welk leed het verraad teweeg bracht, evenmin. Johan Venerius belandde in het concentratiekamp, was gedwongen zijn vrouw en acht kinderen aan hun lot over te laten en zou na lange tijd en veel martelingen voorgoed gebroken terugkeren. Ruim een half jaar na terugkeer kon hij amper opstaan en moest hij zijn dagen liggend doorbrengen. De juist gebleken prognose van huisarts De Jong luidde, dat het met Gradus Johannes nooit meer helemaal goed zou komen. Toch heeft hij zich bewonderenswaardig manmoedig staande proberen te houden en werkte hij nog jarenlang als opperman in de bouw, wat keihard fysiek werk betekende. Toen het echt niet meer ging, gaf de heer Tibbe, directeur van Bad Boekelo en feitelijk buurman, hem werk. Eerst als afwashulp, maar de warme stoomdampen in de spoelkeuken waren fnuikend. Daarna als hulp op de tennisbaan, maar het stof van het gravel bevorderde een probleemloze ademhaling al evenmin. Ten slotte werd hij tewerkgesteld als hulp bij het bad. Zijn werk bestond toen vooral uit papier prikken op het grote strand rond de zwembaden, assisteren bij het opruimen van de lage houten lades, waarin badgasten hun kleding in bewaring gaven, en de kledinghaken die hetzelfde doel dienden. In de lente, vóór het nieuwe seizoen begon, was hij met collega’s doende om de bodem en wanden van het grote golfslagbad te reinigen met chloor. Dat de mannen aan het eind van dit soort werkdagen zin in een biertje hadden, spreekt vanzelf.

Na zijn pensionering in 1967 wijdde opa Boekelo zich vooral aan koffiedrinken, mijmeren over lang vervlogen tijden en het roken van Panter sigaren uit blikken doosjes met daarop de afbeelding van een panter, die schuin omhoog sloop over een sigaar. Mooie verhalen over vroeger, die hij smakelijk kon brengen, werden jammer genoeg meestal onderbroken door oma, die feitelijke onjuistheden onmiddellijk meedogenloos rechtzette, zonder ook maar enigszins oog te hebben voor de beoogde literaire opbouw, die opa’s vervormingen van de historische waarheid alleszins rechtvaardigden. Wat meestal de reactie uitlokte: ‘Ajt dan ammoal sofful better weet vertel ie t tan ma wieder,’ waarna opa dagenlang verviel in mokkend stilzwijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het huwelijk van Johan en Hanna hield 48 jaar stand, tot aan het overlijden van Gradus Johannes. Of deze lange duur een bewijs vormt, dat de verbintenis goed was, laat ik aan het oordeel van anderen. Stralend middelpunt waren de echtelieden in elk geval bij de viering van hun 40-jarig huwelijk in Beckum, in 1968.

 

Een foto uit ongeveer dezelfde tijd en misschien wel de laatste foto van hen samen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gradus Johannes overleed in Boekelo op 15 januari 1976, in de armen van zijn jongste dochter Elly, die hem opving toen hij na weken bedlegerigheid en het eten van een kop kippensoep onverwacht de woonkamer binnenkwam. Na een taaie strijd waren het niet zijn sinds de Tweede Wereldoorlog slechte longen, die de doodsoorzaak vormden, maar zijn hart, dat het begaf. Zijn laatste woorden waren helaas onverstaanbaar.

Guido Venerius. Er staan enkele foto’s van Guido op het web. Op een daarvan zien we hem op de cover van het tijdschrift Marktvisie, aimabel in de camera lachend en gebogen over zijn notenkraam. Hij is getrouwd met Leonie Heilen. Nadere informatie ontbreekt.

 

H. J. D. Venerius, Distelvlinder 11 7534 LG Enschede, tel. (053) 4611659

H. Vienerius is op 12 juni 1982 geslaagd voor de R.K. Mavo Heyendal te Kerkrade.

H. Vienerius is op 6 juli 1983 geslaagd voor het eindexamen Atheneum-A aan het Sint-Antonius Doctor College in Kerkrade.

Hans Venerius, Enschede 1956, zit in het bestuur van de meer dan een eeuw oude voetbalclub V.V.E. Phenix. School: Hoge Bothof school Enschede. Tel. 06-13947745 of 06-53509423. Woonde mogelijk (enige tijd?) in dezelfde straat als Ans Venerius en haar twee dochters en zoon Marco (bron: Tamara Venerius).

Heinrich Julius Vienerius die als tweede zoon van Johannes Vienerius (1861-na 1959) en Agnes Faber is geboren op 24 april 1889, trouwde op 19 juni 1913 met Gertrud Elbers, geboren op 25 mei 1894 en gestorven op  7 oktober 1954. Heinrich Julius en Gertrud hadden samen zes kinderen: Gertrud Agnes (1917-1918), Andreas Julius Theodoor (1919-1982), Johan (1925-1926), Gertrud Agnes (1926), NN (5 april 1928) en Johan (1929-1930). Vijf van hun kinderen overleden dus binnen de hooguit twee jaar of al bij de geboorte en alleen hun tweede kind, zoon Andreas Julius Theodoor Vienerius, haalde de 63, maar diens zoon Julius Jean werd slechts vijf jaar. Gestorven is Heinrich Julius op 6 december 1969, 80 jaar oud.
 In de overlijdensadvertentie van 8 december 1969 in het Limburgsch Dagblad worden tien diepbedroefde familieleden met de naam Vienerius genoemd. Monique heeft deze personen op een rijtje gezet en dat levert het volgende beeld op. H. Vienerius, gehuwd met Krikkels.
K.J. Janssen gehuwd met Vienerius
J. Vienerius gehuwd met Maria Elizabeth Kil; ze hadden kinderen; dit is Andreas Julius Theodoor Vienerius, die zich Julius noemde, geboren op 18 april 1919 en gestorven op 28 oktober 1982.
A. Vienerius was gehuwd met Gielkens; ze hadden kinderen; dit is Andries Vienerius, geboren op 14-04-1922 te Heerlen (Nl.), overleden op 28-07-1999 te Genk op 77-jarige leeftijd, begraven op 02-08-1999 te Genk, echtgenoot van Josephine Gielkens, geboren op (date de naissance) 10-1-1921 Hasselt, en overleden op (date de décès): 16/07/2009  te Houthalen A. Vienerius, echtgenote en kinderen
K. Langner was gehuwd met Vienerius en ze hadden kinderen
A. Lenssen was gehuwd met Vienerius en ze hadden kinderen
B. (Ben) Vienerius, was gehuwd met Mia Heldens, geboren op 30-3-1938 te Heerlen en overleden op 9-2-2000 te Kerkrade; ze hadden kinderen
M. (opa Max) Vienerius was gehuwd met Fienie Schroeders, geboren op 8-10-1940 en overleden op 13-2-1996 te  Kerkrade; ze hadden kinderen
Hein G.A.M. Vienerius, geboren op 12-11-1965 en overleden op 15-2-2002, ligt begraven in het graf van Fienie Vienerius-Schroeders
K. Vienerius gehuwd met van Wersch; ze hadden kinderen

Hermanus Bernard Venerius (Herman), geboren op maandag 31 januari 1938 te Enschede. Tweede zoon van Gradus Johannes Venerius en Johanna Euphemia Smienk. Was in zijn jeugd een goede voetballer, bracht zijn militaire diensttijd door bij de Prinses Irene Brigade. Woont zijn hele leven al in het dorp Boekelo, en werkte tot zijn pensionering bij Texoprint.

Inge Venerius (Gennotte), Maastricht, geboren in 1974. Scholen: Alfonsusschool Jenaplan in Boscherveld, Maastricht 1980 – 1986 en Stedelijke Scholengemeenschap Maastricht   1986 – 1992, waar zij het geweldig gezellig heeft gehad.

Jan Venerius, Het Leunenberg 214, 7544 JJ Enschede, is 1e voorzitter van de Prot. Chr. Ouderenbond, afd. Enschede, PCOB. Tel. 053-4764984 of 06-40471582 en mail: j.venerius[at]kpnplanet.nl

J. Vienerius uit Kerkrade slaagde op 6 juni 1985 aan de St. Theresia-school voor HN in Kerkrade voor het examen textielverwerkende beroepen. Een opmerkelijke beroepskeuze in het licht van de relatie tussen textiel en het geslacht Venerius, met name in Twente.

J. Vinerius, Nieuwstraat 89, werd tijdens de jaarvergadering op zondag 24 januari 1954 secretaris van de Kerkraadse motorclub K.M.C. Hij nam op deze wolkenloze, droge en koude dag met een matige wind uit het oost-zuid-oosten en een gevoelstemperatuur van bijna -9° C het stokje of de pen over van de heer Kemp.

J. Venerius uit Kerkrade is op 23 juli 1985 geslaagd voor het examen procestechniek aan de MTS te Heerlen.

Jan Venerius, 33, mannelijk, Enschede, Nederland is te vinden op Hyves: venerius78.hyves.nl en bij badoo.com: 568283_300 Op Facebook staat bij Jan Gerrit Venerius ook Sandra Badart, geboren op 5 augustus 1972 en woonachtig te Hengelo (Ov). We weten nog niet zeker of Jan en Jan Gerrit identiek zijn.

 

Jeffrey Venerius. Geen nadere gegevens bekend.

Jettie Venerius uit Borculo, een tante van Mario Venerius die nu in Jakarta woont en werkt.

J. F. G. M. (Mario?) Venerius vinden we of aan de Othmar ten Catestraat 150, 7521 EZ Enschede, tel. 053-8508605 of aan de Jan Tooropstraat 30, 7556 LE Hengelo (Ov), tel. 074-8527627

Jimmy Venerius wordt genoemd in een lijst van afgestudeerden. Kennelijk heeft hij de opleiding hout- en interieurbouw met succes afgerond. Jimy is ook te vinden op Hyves.

 

 

Joachim Venerius staat in relatie tot de Universiteit Leiden.

Johan Venerius (geb. 1962), was of is nog altijd de jongere broer van Willem Venerius (geb. 1961). Samen met Hendrik van Mechelen (geb. 1960) en Antonius Amandus Pruijmboom (geb. 1964) waren de broers betrokken bij een opzienbarend hoger beroep, dat diende bij het Europees Hof. Het hele verhaal staat op de pagina ‘Gerechtigheid.’

Johanna Elizabeth Francisca (Jopie) Venerius, werd geboren als vierde dochter van Gradus Johannes Venerius en Johanna Euphemia Smienk op maandag 17 augustus 1936 te Enschede. Zij trouwde met de Amerikaanse piloot Jim Haskins en woonde met hem op vele plaatsen in de hele wereld, tot zij zich na zijn pensionering permanent in de USA vestigden. Zij hebben een aantal kinderen en kleinkinderen. Jopie is overleden op 21 oktober 2019, 83 jaar oud.


(Extra bron: Archief van het Bevolkingsregister Amsterdam, Archiefkaarten: NL-SAA-4112227 met de vermelding: ‘deze kaart is nog NIET openbaar, lees voor meer info de Handleiding’).

Johanna Gezina (Ans) Venerius is de oudste dochter van Gradus Johannes Venerius (1902) en Johanna Euphemia Smienk (1908). Ans is geboren op dinsdag 4 september 1928 te Enschede. Zij maakte de Tweede Wereldoorlog dus heel bewust mee. Ans heeft twee dochters, Annemarie en Tamara, en zoon Marco, die in het Verre Oosten woont en werkt.

Johannes Franciscus Henrikus (Frans) Venerius is geboren in 1948 als zoon van Marinus Martinus Venerius (geb. 22 jan 1929). Hij was de broer van  Martina Jetta Maria (= Jettie) Venerius (geb. 1950). Bron: archieven van de Stad Amsterdam en persoonlijke mededeling van Mario Venerius.

Johannes Franciscus Henrikus (Frans) Venerius, geboren 1949, Kwartelstraat 2 te Neede, echtgenoot van J.G.G. (Jenny) Wentink, vader van Daniëlle en Romano, overleed 37 jaar oud op 13 april 1986. Hij was een halfbroer van Mario Venerius, die nu in Indonesië woont en werkt.

John Venerius uit Maastricht is productiemanager bij Plalloy MTD B.V.
zo kom je te weten via LinkedIn. Over een andere (?) John Venerius meldt LinkedIn enkel, dat hij buiten mijn netwerk valt. Jammer, want nu valt er over hem verder niks te vertellen.

John Venerius, geboren op 29 september 1965, is de zoon van Leo Venerius en Geertje Hendriksen. Hij begon een relatie met Sandra Quaedvlieg. Anja en Rita Venerius zijn zussen van hem. Misschien is hij de productiemanager uit Maastricht?

Jolanda Vienerius is op 02 juli 1988 geslaagd voor het eindexamen mavo aan de Mavo Heyendal in Kerkrade.

Juliet Venerius, voetbalt bij CVV Achilles

Juliet Charlotte (Sofie) Venerius in volgens een bericht in het Nederlands Dagblad van 15-02-2001 geboren te Enschede. (Bron: Berichtnummer 02846.45). Gezien de leeftijd en de signatuur van krant en voetbalclub zou zij het meisje kunnen zijn, dat bij CVV Achilles voetbalt.

K. Venerius voetbalde bij het derde elftal van Miranda en is volgens een krantenbericht in de Nieuwe Limburger Koerier van 8 april 1972 door de strafcommissie van de KNVB voor de duur van vijf jaar geschorst wegens het zwaar mishandelen van scheidsrechter Bisschops in de wedstrijd Miranda 3 tegen Krakertse Boys. Zijn straf ging in op 19 maart en zou duren tot 19 maart 1977. K. vond hier geen bal aan.

Karel Vienerius, Elly Vienerius-Vanweersch en hun kinderen Henk en Jolanda (Kerkrade) worden genoemd in de overlijdensadvertentie van Willem Vanweersch d.d. 11 april 1984. Van Weersch blijkt ook gespeld te worden als Van Wersch.

Karsten Venerius, zoon van Olivier Venerius, woont in België.

Klara Gerhardina Vienerius werd op 18-06-1943 moeder van Pieter Fredericus Lambertus Vienerius.

Koos Venerius wordt genoemd op Netlog.

L. J. Venerius is gevonden op Landgraaf 0455322119
(Bron: www.gevonden.cc/telefoonnummer/0455322119/lastname/) De voorletters L.J.  staan voor Leonardus Johannes (Leo) Venerius, in april 1933 geboren als zoon van Bernard Marinus Venerius en Johanna Netta Winthagen. Zoeken via kb.nl op deze naam levert meerdere advertenties op van aardappel- en fruithandel L.J. Venerius-Hendriksen. Leo Venerius komt voor bij het parenteel van Derk Harm Hendriksen. Hij huwde op 24 juni 1959 Geertje Hendriksen, dochter van Jannes Hendriksen en Riek Vos. Samen hebben zij vier kinderen: Ben (Bernard Leonard), Rita (geboren op 11 mei 1963), John (geboren op 29 september 1965) en Anja (geboren op 17 jun 1967). De opa van Leo is Johannes Vienerius, die trouwde met Agnes Faber. Zoon Bernard Leonard Venerius, geboren op 13 april 1960, is gestorven op 4 mei 2011. Johanna (Netta) Winthagen is overleden op 24 juli 1989, op de leeftijd van 81 jaar.

Leroy Venerius, 22 jaar, komt uit Enschede en woont daar ook, studeerde aan ROC Twente, is elektromonteur sterkstroom en heeft volgens Facebook gewerkt bij Croon TBI Techniek als servicemonteur. Leroy is ook bekend als Erik_petje en actief op radiomoonlight.nl en http://www.teamfm.nl/
(Bron: www.tctubantia.nl/multimedia/…/Elektrotechniek_en__515268a.pdf) Twitter: leroy venerius  @erik_petje

Leroy heeft twee broers: Maikel (alias Viruss) en Nick.

 

 

Lute Venerius, is geboren op 4 november 1941. Hij was de vader van Pietje Venerius, die in Sneek is geboren in mei 1968. Hij trouwde op 22 december 1965. Wil je dit controleren, neem dan een free trial op http://www.ancestry.co.uk. Zijn echtgenote en de moeder van Pietje was Roelie van der Heide. Beiden hadden samen ook een zoon, René, de broer van Pietje. Er zijn drie kleinkinderen: Bas, Els en Vera. Lute Venerius is op 67-jarige leeftijd op 5  januari 2009 overleden te Enschede.

Maikel Venerius, geboren op 7 januari 1989, woont of woonde op het Pathmos in Enschede, en bezocht de C. Jetsesschool te Enschede. (Bron: op Badoo). Maikel is bouwspecialist en werkte 4 jaar als kraanmachinist bij ‘sitt on sofa inc.’ en wel van 2007 tot 2011. Hij is een fan van breakcore, darkcore, drum & bass, early hardcore, early rave, frenchcore, happy hardcore, hardcore, industrial hardcore, oldschool, speedcore, terror en UK hardcore. Zijn MSN: maikel_venerius14@hotmail.com

Maikel is actief betrokken bij het trainen van honden en blijkens de foto niet bang voor stevige doorbijters. Maikel (alias Viruss) heeft twee broers: Leroy en Nick.

 

 

 

Marc Venerius is senior manager RA +31 (0)546 82 70 00.
E: m.venerius[at]bakertillyberk.nl.
We vonden Marc Venerius ook als extern lid vanuit het bedrijfsleven, voorgedragen door de Student Union.
www.bakertillyberk.nl/Target-page-with-tell…/Marc-Venerius.html

Marc Venerius wordt samen met Anneke Venerius op internet genoemd in een opsomming van clubgenoten van de bowlingclub, waar Anneke en Marc Venerius lid van zijn. Of deze Marc identiek is met de senior manager, is vooralsnog onbekend.
Bron: members.home.nl/…/JAforum761 Groepsindeling Bowlen. 17

Marco Venerius, geboren in Enschede, zoon van Ans Venerius. Zie ook de pagina ‘Venerius buiten Nederland.’

Maria Euphemia (Marie) Venerius, derde dochter van Gradus Johannes Venerius en Johanna Euphemia Smienk, is geboren op dinsdag 28 april 1931 te Lonneker. Maria heeft een zoon, Willem Venerius (1950) en twee dochters, nl. Tamara en Sonja. Ze trouwde met een Poolse man en emigreerde naar Perth, Australië. Haar jongste dochter Sonja emigreerde van Perth naar Alaska.

Maria J. Venerius huwde met Marinus A. N. van Zundert en werd ingeschreven in het district Westminster in de graafschap Middelsex in Groot-Brittanië, in het derde kwartaal van 1970.

Mariëtta Venerius wordt genoemd op
http://www.naamgenoten.nl/naam/overzicht/3731/venerius

Mariëtta Eshof-Venerius, getrouwd en op Facebook. Volgens opgave van Mario Venerius (Jakarta) is Mariëtte een zus van hem en ook van  Elles Venerius.

Marinus Martinus Venerius, geboren in het crisisjaar 1929. Bron: archieven van de Stad Amsterdam. Hij is getrouwd met Jetta Johanna van de Worp. Vermoedelijk is Martina Jetta Maria Venerius zijn dochter, mogelijk vernoemd naar haar oma.
Deze logica volgend zou Johannes Franciscus Henrikus Venerius een zoon van Marinus Martinus kunnen zijn, met een vernoeming naar zijn opa, maar dit is minder concreet. De voornaam Jetta is vrij uniek in de stamboom.

Mario M. Venerius is nu werkzaam in Indonesië, waar hij onder meer een foto maakte van de intocht van Sinterklaas op Bali. Hij is een zoon van Marinus Martinus Venerius (1929) en neef van Frans Venerius uit Heeze. Hij heeft in 1997 ook in Florida gewoond:  8240 Krag Dr, Hudson, Florida, FL 34667-3629, United States, tel. (813) 861-7342, maar dit adres is dus verouderd.

Marita Ritzen-Vienerius, echtgenote van Marcel Ritzen en wonend te Eygelshoven, wordt genoemd in de overlijdensadvertentie van Agnes Henseler, weduwe van Guus Ritzen, d.d. 9 december 1991.

Marna Venerius, woonachtig in Neede, is een halfzus van Mario, die in Indonesië woont en werkt. (Persoonlijk bericht van Mario.)

Mart Venerius is op 24-05-2005 (?) overleden te Haaksbergen, 0 jaar oud, zo blijkt uit berichten op 24 mei 2005 in de Twentsche Courant Tubantia (Berichtnummer 06741.44) en op donderdag 26 mei 2005 in het AD.

Martina Jetta Maria (Jettie) Venerius, geboren in 1950 als dochter van Johannes Franciscus Venerius (1901-1949) en zus van Johannes Franciscus Henrikus (Frans, geb. 1948). Bij Archiefkaarten van Persoonskaarten (1939 – 1994) staat over Jettie: ‘deze kaart is nog NIET openbaar, lees voor meer info de Handleiding.’

Mettie Heupers-Venerius vind je op Badoo. Ook een foto van haar.

Mirjam Venerius is te vinden op www.gbsdefontein.nl/
Dat duidt erop, dat zij op de Gereformeerde basisschool De Fontein heeft gezeten.

Mirlynn Venerius, Zwolle, geboren in 1994, is een dochter van Willem Venerius en Erna Venerius-Knikker. Ze studeert momenteel in Nijmegen.

M. J. D. Venerius, Distelvlinder, Enschede, tel. 053 – 4611659

Monica Venerius, tweede dochter van Gerrit (Gait) Venerius, zus van Ans en Bea Venerius.

Nathalie Venerius, geboren in 1984 te Almelo, is volgens haar LinkedIn-profiel Human Resources Professional. Samen met Dory Venerius vond ik haar gelinkt aan Veneman, Joël. Ook vond ik haar op Twitter bij Rutger op den Dries @RutgerDries uit Hellendoorn. Scholen, die zij bezocht heeft: Windhoek, Almelo 1988 – 1996, Erasmus Almelo 1996 – 2001, Van Rhijn College Almelo 2001 – 2004. Vanaf 2005 volgde zij de HBO-opleiding aan de Saxion Hogeschool in Enschede, waar ze in 2009 afstudeerde. Nathalie werkt momenteel (2011) bij Anderson Center for Autism. Twitter: nathalie venerius (@venerius84)

Nick Venerius, 27, uit Enschede is te vinden op badoo.com/0173444788/
Hij heeft ook een profiel op hyves.nl
blackshammie.hyves.nl/fotos/637490868/0/zi1E/?ga_campaign… Nick bezocht het AOC Twente en woont in Enschede (Bron: www.yasni.nl).

 

Nicole Venerius, geboren op 1 december 1987, zat in Almelo op de Nieuwe Erasmus school, studeerde later aan het ROC te Almelo, woont in Almelo en werkt momenteel (2012) bij  Financiële Rekenkamer.
Nicole is te vinden op waatp.nl

 

N. S. M. Venerius woont aan de Bleekenweg 7, 7161 AB Neede

Olivier Venerius, zoon van Willem Venerius (1950) en C.M. Visser. Woont in België,  werkt in Brussel en heeft een zoon.

Paul Venerius wordt genoemd op http://roosters.sgweredi.nl/listers/wb3t.html

Pierre Vinerius trad op 25 november 1956 in zaal Luytmans net als mej. Miep Beijer op als zangsolist tijdens een bonte avond, die was georganiseerd door mandoline-orkest Napoli. Vrijwel zeker is deze Pierre dezelfde persoon als Pierre Vienerius.

Pierre Vienerius werd op 23 november 1985 tijdens de viering van het 70-jarig bestaan van het koor Con Amore gehuldigd als zingend lid en steunpilaar. Maar liefst 50 jaar was Pierre op dat moment lid. Mevrouw Gertrud Vienerius was jubilaresse met 25 jaren lidmaatschap, waarbij zij zelden een repetitie of uitvoering miste. Ook voorzitter drs. Werner Buck werd geëerd. Van Pierre stond een foto bij het artikel.

Pieter Fredericus Lambertus Vienerius is op 18 juni 1943 geboren als zoon van Klara Gerhardina Vienerius.

Pietje Venerius staat op Facebook. Zij is op woensdag 22 mei 1968 geboren in Sneek als oudste kind en dochter van Lute Venerius en Roelie van der Heide. Pietje heeft blogs en een videopagina. Zij bezocht basisschool De Horst in Almelo, woont in Enschede, en heeft gewerkt bij Vroom en Dreesman als verkoopmedewerkster. Vader Lute Venerius is in januari 2009 overleden te Enschede, 67 jaar oud.

 

Rachèl Venerius is te Heeze geboren als dochter van Marion van Groezen, zo meldt het Eindhovens Dagblad (Berichtnummer 04898.17) van 21-10-2002.
Type bericht Geboorte
(Bron:
Publicatiedatum
Plaats Heeze
Moeder Marion van Groezen

René Venerius, zoon van Lute Venerius (1941-2009) en Roelie van der Heide. Broer van Pietje en Bas Venerius.

Riekie Venerius wordt genoemd als leerlinge van de Enschedese Huishoudschool, maar is op het betreffende overzicht van leerlingen op internet niet te vinden.

Mevr. R. Venerius is contactpersoon voor De Zonnebloem in de wijk Hanevoet, in Eindhoven, Oldengaarde 38, tel? 2550046.

Rikie Venerius-Vogels zingt of zong als alt bij De Roosterzangers in Eindhoven. Misschien is zij ook de contactpersoon voor De Zonnebloem.

Rita Venerius is geboren op 11 mei 1963 als dochter van Leo Venerius en Geertje Hendriksen. Schoolpagina.nl noemt als haar scholen en gevolgde opleidingen: Koningin Julianaschool, Basisschool St. Jozef, Heilige Geest (Kerkrade), inas-opleiding (Heerlen), Kraamopleiding (Sittard), Arcus College unit gezondheidszorg (Heerlen). Rita was de zus van Ben, die al overleden is, en zij is de zus van John en Anja.
Rita Venerius begon een relatie met Berndt Ludwig, die is geboren op 24-09-1958 in Eut – Duitsland. Kinderen van Rita en Berndt zijn 1) Maartje Ludwig, geboren op 21-08-1990 in Heerlen, en 2) Marijke Ludwig, geboren op 15-03-1995 in Heerlen.

Romano Venerius, Neede, zoon van Johannes Franciscus Henrikus (Frans) Venerius (1949-1986) en J.G.G. (Jenny) Wentink.

Rosa Venerius. Een foto van haar had moeten staan op https://profile.live.com/cid-bb46c60fc4bbea8f/ maar deze link laat het afweten. Verder heb ik geen informatie over haar.

Silvano Venerius, een groot fan van FC Twente, net als achternaamgenoot Willem Venerius (1950) hebben wij gevonden in een artikel in Twentse Courant Tubantia. Maar enig google-werk leverde nog meer op. Hij is geboren op 12 april 1990 in Hengelo en woont in Enschede, heeft gewerkt bij Woltjer Autobeklederij en zit op Twitter en Facebook.

Silvia Venerius vind je bij Krabl (silvia-venerius). Zij zat op de Scheepstraschool en op De Marke en is volgens Facebook getrouwd met Edwin Lacroix.

 

 

 

 

 

Susanna Vienerius uit Heerlen werd de gelukkige winnares van ’n ballonnenwedstrijd, die was georganiseerd om de opening van de boekenweek in 1993 te vieren. De ballon van Susanna vloog het verst: helemaal naar Nowa Wies boven Warschau, op zo’n 1400 kilometer vanaf Heerlen. Dat leverde haar behalve een trotse moeder ook een foto met uitgebreid bijschrift op in de Nieuwe Limburger Koerier van 28 oktober 1993.

Tamara Venerius uit Almelo, tamaravenerius[at]hotmail.com is gehuwd en heeft de naam van haar man aangenomen. Tamara is Gecertificeerd Nationaal MediaCoach. Je kunt haar bereiken via: tamaravenerius@hotmail.com

Theo Venerius, leeftijd 66, Pieter Nuytsstr 1, 7532 CE Enschede 06-533.90.626
is teamleider biljartsport uit Twente en een liefhebber van vissen op snoekbaars.
theo.marie[at]telfort.nl

Truus Venerius won eind oktober 1980 in Heerlen bij het zwemmen een wedstrijd schoolslag voor dames. Als mejuffrouw Truus Vienerius slaagde op 27 juli 1980 voor het examen medisch analiste HBO-A aan de ZLS Sittard. Als Truus Vinerius ging zij in 1988 deelnemen aan een jeugdafdeling waterpolo en maakte ze volgens trainer Theo van Weert in een jaar tijd goede progressie in deze moeilijke sport.

Vincent G. Venerius, Haaksbergen, zoon van Alfons Johan (Fons) Venerius. Scholen: St. Marcellinusschool Boekelo 1975 – 1983, de Bouwmeester Haaksbergen 1983 – 1988, Hofstede MTS Hengelo 1988 – 1992, Hogere Technische School (HTS) Enschede    1992 – 1997. O.a. trainer bij hockeyclub HHC Kaackey.

Willem Venerius, geboren op donderdag 19 januari 1950 in Enschede. Zie zijn eigen pagina verderop.

Willem Venerius (geb. 1961) in combinatie met Johan Venerius (geb. 1962), Hendrik van Mechelen (geb. 1960) en Antonius Amandus Pruijmboom (geb. 1964) kom je op internet tegen in verband met een hoger beroep, dat diende bij het Europees Hof. Dit beroep was aangespannen door Taru Spronken te Maastricht, de raadsvrouwe van Van Mechelen en Willem Venerius. Het hele verhaal is hier te vinden.

Willem Venerius (geb. 15 december 1856) trouwde op 8 augustus 1880 met Johanna Engelina ten Cate (29-4-1859). Hun dochter Gerridina Johanna werd geboren op 7 februari 1882. Zij trouwde op 12 november 1901 met Jan Hendrik Keupink (1877-1947) en daarmee eindigde de naamgeving in deze tak van de stamboom Venerius, omdat er in die tijd nog geen keuze bestond om kinderen de achternaam van de moeder te geven. Thans bestaat die keuze wel. Jan Hendrik en Gerridina Johanna woonden aan de Hinterstrasse 10 in Nordhorn en hadden twee kinderen: Willem Johannes (geb. 1905, overleden 15-1-1950) en Euphemia (geb. 25-11-1902, overleden 13-12-1987 te Nordhorn), die met Bruno Kaiser (geb. 1900 in Hardheim, overleden in 1995 te Nordhorn) trouwde en met hem een dochter had, Elisabeth Martha (geb. 23-11-1923, overleden op 6-10-2015 te Nordhorn), die huwde met de heer Kehrel. Hun zoon Dr. Jürgen B. Kehrel verschafte op 26 januari 2018 de informatie over deze Willem Venerius en de andere genoemde personen.

Wilhelmina Cecilia Venerius (Willie), geboren op vrijdag 17 november 1939 in Boekelo, gemeente Enschede als vijfde dochter van Gradus Johannes Venerius en Johanna Euphemia Smienk. Willie was getrouwd met Chris Pots, tot zijn pensionering stoffeerder van beroep. Willie is na een kort, heftig ziekbed ingeslapen op 8 juni 2012 te Enschede. Chris en hun twee kinderen Brigitte en Leslie, schoondochter Anna en kleinkind Hugo blijven achter.

Bij de voetbalwedstrijd van Sportclub Irene 2 tegen Miranda 2 in de reserveklasse amateurs scoorde een onbekende Venerius na rust de 3-1. De wedstrijd op woensdag 5 maart 1969 eindigde in 4-2. Op die dag won Ajax onder Rinus Michels met 3-0 van Benfica.

Compleet?

Op MyHeritage.com vind je 26 mensen met de achternaam Venerius, te weten:
Barbara, Daniela, Elizabeth, Gezina, Hendrika, Jan, Johanna-Maria, Joseph, Maria
en Nathalie. Zoals je ziet, komen enkelen niet voor in de lange lijst met namen.

Buiten Nederland

Bernd Venerius is Tanzoffizier bij de carnavalsvereniging KG Mölm Boowenaan, die werd opgericht in 1955.

Disclaimer

Bezwaren tegen zaken, feiten of omstandigheden die hier genoemd zijn, kunnen nimmer een reden zijn voor enige schadevergoeding. Mocht ik op enig punt abuis zijn, dan houd ik me aanbevolen voor commentaar en verbeteringen en zal ik na controle de tekst dienovereenkomstig wijzigen. Mocht ik ter illustratie van beweringen te goeder trouw materiaal hebben gebruikt, waarop iemand niettemin copyright claimt, dan zal ik na een eerste verzoek daartoe het desbetreffende materiaal met bekwame spoed verwijderen. Aan het hier thans gepresenteerde materiaal kunnen geen rechten ontleend worden.

2 Responses to Members-area

Leave a Reply