Bedrijven

Bedrijven met de naam Venerius

Er bestaan in Nederland, Duitsland, Italië en Rusland bedrijven, die de naam Venerius in hun omschrijving voeren, geleid worden door of toebehoren aan iemand met de naam Venerius.

In Nederland:

 • Venerius Handelsonderneming in Heerlen
 • B.A. Venerius im- en export, Aardappelgroothandel, Oude Roderweg 6, 6422 PE Heerlen
 • Aardappelhandel L.J. Venerius in Kaalheide
 • Aardappelhandel P.A.J. Vinerius
 • Andre Venerius heeft het bedrijf Agrar Trucks aan de Oude Roderweg 6, 6422 PE Heerlen(Zuid-Limburg) Parkstad 6012, Nederland
 • Stucadoorsbedrijf G. Venerius in Almelo
 • J. Vienerius, die bij de Kamer van Koophandel in Enschede ingeschreven stond onder de handelsnaam ‘Vienerius, deutsche post fur holland j’ was van 1932 tot 1933 een uitgever van boeken in Enschede. De bijzondere geschiedenis, die samenhangt met deze uitgever en auteur, heeft een eigen pagina gekregen.
 • Venerius-Goldsteen was de handelsnaam van het stucadoorsbedrijf Venerius-Goldsteen dat van 1929 tot 1953 gevestigd was in Enschede, zoals blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel in Enschede, inschrijvingsnummer 08938, inventarisnummer 0281.
 • M.A. Venerius-Achterberg had van 1975 tot 1986 een groothandel en kleinhandel in boeken, tijdschriften enz. te Enschede. Dit blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel in Enschede, inschrijvingsnummer 39542, inventarisnummer 1230.
 • Notenbrander Venerius en Verheijen in Almelo
 • Venerius vormgeving en inspiratie in Zwolle
 • Surprisenuts van Guido C.F. Venerius uit Hengelo (Ov.) of Overdinkel                  Kanaalstraat 33 7557 GP Mobiel : 06-10939836
 • Chris Venerius Timmerwerken vinden we op het adres De Ambachten 81, 5591 NN Heeze, Noord-Brabant, maar er circulert ook een adres Valkenswaardseweg 32-A, 5595CB Leende.
 • Johan Venerius Parketeur en Timmerwerken is eveneens in Heeze te vinden en wel op Lambrekven 3, 5591 TM Heeze, met als telefoonnummer 06-13607356
 • Chris Venerius heeft het timmerbedrijf Chris Venerius, Eindhoven

Volgens opgave van Mario Venerius (Jakarta) zijn Chris en Johan Venerius uit Heeze zoons van Frans Venerius uit Heeze (Noordbrabant).

Aardappelgroothandel B.A. Venerius im- en export, Oude Roderweg 6, 6422 PE Heerlen was enkele keren in het nieuws. Op 22-11-1977 meldde het Limburgsch Dagblad, dat er drie nieuwe arbeidsplaatsen bij Venerius waren gekomen: een beetje troost tegen de massale ontslagen in de streek rond Heerlen in die tijd. Eind juli 1983 woedde er een brand in het bedrijf, die gelukkig op tijd werd ontdekt, zodat de schade beperkt bleef. Politie en brandweer vermoedden brandstichting, omdat bij B.A. Venerius diverse brandhaarden werden aangetroffen. Op het industrieterrein De Beitel was kort daarvoor een rubberfabriek afgebrand, maar daar vond de brandweer geen sporen van opzet. Aardappelgroothandel B.A. Venerius haalde opnieuw op 25 maart 1987 het Limburgsch Dagblad met het nieuws, dat er vergevorderde plannen waren om uit te breiden door 1800 vierkante meter grond op industrieterrein De Beitel in Heerlen à zestig gulden te kopen van de gemeente. Het plan was om op deze grond een nieuwe loods met kantoren neer te zetten en ook extra personeel aan te nemen, al kon directeur Venerius nog niet zeggen, om hoeveel nieuwe werknemers het zou gaan.

Aardappelhandel P.A.J. Vinerius, Julianastraat 8 te Kerkrade, wenste op aaterdag 30 december 1967, in een advertentie zijn clièntele een gelukkig Nieuwjaar (1968).

In Rusland:

Венерические заболевания. Сифилис, гонорея, хламидиоз. Профилактика случайных связей. Volgens Google vertalen staat er:
Seksueel overdraagbare aandoeningen. Syfilis, gonorroe, chlamydia. Preventie van willekeurige relaties (bedoeld zal zijn: wisselende partners).

In Italië:

Pizzeria annex Irish pub Venerius in Vallata Avellino, Via Antonio Gramsci, 25, 83059 – Vallata (AV) Italia, tel: 0827.90079. Het logo vind je hier.

In Duitsland:

A. Vinerius handelde in 1929 in Westfalen in ‘Kolonialwaren’: levens- en genotmiddelen.
(Bron: Deutsches Reichs-Adressbuch für Industrie, Gewerbe, Handel und Landwirtschaft, 1929, 3. Band)

venerius motus is de naam van een theater-act of –voorstelling. De naam heeft niet alleen betrekking op zinnelijke beweging, maar symboliseert ook de verbondenheid van de kunstenaars Mario Wojtanowski & Katy Slodczyk. Met de familienaam heeft venerius motus dus niks te maken.

Bärbel Venerius Friseurbetrieb in Jever komt voor in het Branchenbuch meinestadt.de  Am Lükenshof 24, 26441 Jever, Deutschland.

Eva-Maria Venerius is actief als Urlaub-anbieter en in de Baubetreuung.

Joseph Vienerius was nog in 1934 uitgever en drukker van het Kath. Kirchenblatt. Buchdruckerei u. Verlag in Rheine. In 1933 stond hij ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Enschede. Zie de pagina Widerstand.

Wilfrid Venerius en Dr. jur. Josef Zeislmair zijn de directeuren van de Gesellschaft Regionalbus Augsburg, die ongeveer 170 eigen voertuigen bezit.

 

One Response to Bedrijven

Leave a Reply